Skip to main content

Alles over wonen in Nijmegen

Eindelijk is het zover: studeren in Nijmegen! Wellicht woon je al op kamers, ben je nog op zoek, of twijfel je nog of het wel echt iets voor jou is. Wat je situatie ook is, met deze tips weet je waar je aan toe bent.

Soorten studentenwoningen

Als student heb je verschillende opties wat betreft wonen. Een voor de hand liggende optie is een studentenhuis. Hier heeft iedereen een eigen kamer en worden keuken, badkamer, toilet en eventueel een gemeenschappelijke ruimte gedeeld onder de bewoners. Nu heb je vast wel eens horrorverhalen gehoord over de standaard laag van stof, bier en andere zooi in studentenhuizen, maar geen zorgen: dit is lang niet altijd het geval. Hoewel het verschilt per huis, het een iets rustiger dan het ander, zijn studentenhuizen over het algemeen een super gezellige plek om te wonen. Mocht je toch niet helemaal weg zijn van het idee om in een studentenhuis te wonen, dan kun je natuurlijk ook op zoek naar bijvoorbeeld een studio voor jezelf of een appartement om te delen met vrienden. Tot slot is er nog de optie tot antikraak wonen, lees hier meer over antikraak wonen in Nijmegen.

Een kamer vinden

Veel Nijmeegse studenten komen aan een kamer bij de Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen (SSH&). Dit is een organisatie met meerdere complexen verspreid over de stad waar zowel kamers (met gedeelde faciliteiten) als studio’s en appartementen aangeboden worden. Dit is vaak een aantrekkelijke optie voor studenten die van ver komen omdat zij voorrang krijgen bij sommige complexen. SSH& werkt sinds kort met loting, wat betekent dat je niet eerst wachttijd op hoeft te bouwen. Zie hier het uitlegfilmpje van de SSH& over loting.

Facebook

Een andere goede manier om aan een kamer te komen is door middel van Facebook. Er zijn verschillende Facebook-groepen waar kamers in Nijmegen worden aangeboden. In tegenstelling tot een kamer vinden bij SSH&, zul je bij kamers via Facebook wel vaak moeten hospiteren. Het is daarentegen wel weer super handig dat je je kansen kan vergroten door op meerdere kamers tegelijkertijd te reageren.

Inschrijven via website

Verder is het ook mogelijk om een woning via commerciele websites zoals Kamernet.nl of Kamernijmegen.nl te zoeken. Het nadeel van dit soort websites is echter dat je je vaak wel tegen een bepaalde prijs moet inschrijven om te kunnen reageren op kamers. Lukt het jou niet om op een van de bovenstaande manieren een kamer te vinden? Veel studenten vinden een kamer via de contacten die ze tijdens hun studie maken. Laat dus vooral aan je studiegenoten weten dat je op zoek bent naar een kamer en wie weet krijg je zo de gouden tip binnen voor jouw eigen paleisje.

Tips over wonen in Nijmegen

Als je nieuw bent in Nijmegen en nog geen goed beeld hebt van hoe de stad in elkaar steekt, is het wellicht handig om iets meer te weten over de verschillende buurten waarin je kunt wonen. In dit artikel lees je meer over de leukste wijken om te wonen in Nijmegen.

Is het dan eindelijk zover en ruil je het treinen in voor een eigen plekje in Nijmegen, vergeet dan niet om je in te schrijven in de gemeente Nijmegen en ga na of je wellicht recht hebt op huurtoeslag. Tot slot wil ik je graag meegeven dat het zoeken naar een kamer of ander type woning in Nijmegen niet altijd even makkelijk is, maar laat je vooral niet afschrikken als het niet meteen lukt: uiteindelijk zal ook jij je plekje in Nijmegen vinden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.