Skip to main content

Aftercare na een avondje stappen

Avondje stappen in Nijmegen? Heerlijk. Dag erna? Vr-e-s-e-l-i-j-k. Hoe kun je het beste voor jezelf zorgen na een avondje stappen/wakker worden met een kater? Spoiler alert: het antwoord is geen pizza.

Stappen

Je kunt ervoor kiezen om rustig aan te doen tijdens het stappen of je kunt volledig losgaan. De ene avond is de andere niet en het is ook niet erg om een keer alle remmen los te laten als je daar behoefte aan hebt. Het vervelende is wel dat je de volgende dag last kunt hebben van een kater en je die op elk mogelijke manier probeert weg te krijgen. Maar wat is nu echt de beste aftercare die je jezelf kunt bieden? 

Wat je niet moet doen

Hier een aantal dingen die ik afraad na een avondje stappen/wakker worden met een kater:

1) je kater wegdrinken met alcohol. 

2) katerpillen nemen of detoxdrankjes, dit werkt namelik niet. (dat betekent niet dat je niet mag genieten van het placebo effect)

3) eieren eten, het helpt niet tegen je kater. 

4) vet eten, tuurlijk is het lekker om na het stappen een vette hap te nemen, maar je kunt dit beter vóór het drinken doen. Dit zorgt ervoor dat je maag meer alcohol kan tolereren, win-win.

Wat je wél moet doen

Wat je wel moet doen om die kater weg te werken is in eerste instantie het drinken van heel veel water. Want ja, een kater betekent teveel vochtverlies door alcohol en die moet zo snel mogelijk aangevuld worden met water. En nee, ik wil je niet vergiftigen ofzo. Sterker nog: tijdens het alcohol drinken of als je thuis komt van het stappen kun je het beste meteen een paar glazen water drinken, dan is de kans op een kater al een stuk minder. Als je er de tijd voor hebt, dan helpt slapen ook wel. Niet per sé tegen je kater zelf, maar wel tegen het voelen van je kater. Zolang je slaapt, heb je er namelijk het minste last van. Een soort van uitslapen van je roes. En verder is vooral mijn tip: onderga het. Het is één dag en daarna voel je je hopelijk weer topfit. 

Bobben/niet drinken

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de volgende keer de bob te zijn of gewoonweg niet te drinken. Ook dan kun je een leuke avond hebben. Maar pin je er niet op vast dat je nooit meer gaat drinken, been there, done that. 'Ik ga nooit meer drinken' werkt niet. Eén avond niet drinken daarentegen is realistisch. Maak het jezelf niet te moeilijk en geniet ook een beetje van het leven. Cheers! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.