Skip to main content

AAN DE KLUS: meer sfeer in je studentenkamer!

Woon je net op kamers en wil je weten hoe je jouw kamer gezellig kan maken? Of woon je er al wat langer, maar mist je kamer nog wat sfeer? Lees dan verder om erachter te komen hoe je jouw kamer gezelliger kan maken op een goedkope manier!

Sfeerverlichting in je studentenkamer

Als je op kamers zit, is het natuurlijk belangrijk dat je kamer gezellig is ingericht. Vaak zijn studentenkamers niet zo groot, waardoor je niet veel plek hebt voor leuke decoratie. Sfeerverlichting is daarom een goede manier om het toch gezellig te maken in je studentenkamer. Led strips zijn vooral erg handig. Ze verbruiken namelijk 7x minder stroom dan normale verlichting. Je kunt led strips kopen in veel verschillende kleuren en maten, zodat er voor elke studentenkamer wel iets is wat past. Heb je wat vrienden over de vloer? Stel dan een vette kleur in en je kamer is gelijk feestelijk verlicht! Dit is natuurlijk ook erg handig tijdens de feestdagen. 

Creatief met led strips

Je hebt je led strips gekocht. Maar waar ga je ze ophangen? Je kan ze natuurlijk gewoon boven aan de muur hangen. Maar je kan het ook anders aanpakken. Plak ze bijvoorbeeld aan de onderkant van je bed. Zo lijkt het alsof je bed zweeft en ziet die er een stuk groter uit. Dit kan je ook doen bij andere meubels, zoals je bureau of kast. Een andere leuke manier om led strips op te hangen in je kamer is met foto's. Print je leukste foto's uit en hang de foto's met wasknijpertjes aan de led strip. Doe dit bij een paar led strips en hang deze onder elkaar aan de muur. Nu heb je een muur met al je leukste foto's én is je kamer ook nog eens mooi verlicht. 

Meer sfeer in je kamer

Naast led-verlichting zijn er natuurlijk ook nog andere manieren waarop je sfeer kan creëren in je kamer. Schilder bijvoorbeeld een muur in een leuke opvallende kleur. Vraag wel eerst even aan je huisbaas of dit mag. Oud roze, blauw of groen zijn vaak mooie sfeervolle kleuren in een kleine kamer. Een kleurtje op de muur zorgt namelijk gelijk al voor een heleboel sfeer, zonder dat je veel geld en ruimte op hoeft te offeren. Wil je niet gelijk een hele muur schilderen? Dan zijn er ook makkelijkere manieren om sfeer te creëeren. Koop bijvoorbeeld een paar kaarsen en steek deze aan als het donker wordt. Of ga naar de lokale markt en koop daar een mooie bos bloemen of een toffe plant. Geef deze een mooie plek in je kamer, waar veel licht naar binnen komt. Je moet natuurlijk niet vergeten om ze water te geven, zodat ze lang mooi blijven. 

Wil jij graag op jezelf wonen, maar weet je niet waar te beginnen? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.