Skip to main content

6 tips voor een slaapplek tijdens de introweek

Begin jij in september aan een nieuwe studie? Dan heb je vast een zeker wel gehoord van de introweken die de hogescholen en universiteiten organiseren. Op deze events maak je kennis met je mede studenten onder het genot van een biertje. Soms kunnen deze biertjes net even wat teveel zijn en is het hebben van een slaapplek na een introweek/feest wel zo fijn. Wij geven je 6 tips waar je je kater het beste kan uitslapen.

1. Eigen kamer

Tijdens deze week ben je veelal bezig met feesten en drinken. Hierbij kan het zo zijn dat het iets te gezellig wordt met al die biertjes. Het is dan wel zo fijn om alleen neer te ploffen in je eigen bed (of niet alleen).

2. Slaapzaal/sporthal

Naast het slapen in je eigen kamer met de gemakken van thuis, kun je ook kiezen voor een slaapzaal of sporthal. Deze faciliteiten zijn beschikbaar voor iedereen. Echter, er zijn soms een beperkt aantal slaapplaatsen en daarom is het verstandiger zelf op zoek te gaan naar een slaapplek. Voordeel van het slapen op een zaal dat je nog een mini afterparty kan houden ;). Daarnaast is het veel gezelliger met een grote groep te slapen in plaats van alleen.

3. Studentenhuis

De ultieme manier om kennis te maken met het studentenleven en je weerstand op de proef te stellen is door te slapen in een studentenhuis. Vaak kun je via-via een slaapplek regelen of kun je je van tevoren ergens aanmelden voor slaapplekken tijdens het evenement.

4. Hostel

We weten allemaal dat je als student over het algemeen niet veel te besteden hebt (behalve als het om bier gaat haha). Daarom is het wel zo fijn als je op sommige slaapplekken wat geld kan sparen en deze weer aan iets anders kan uitgeven. Je kan daarom kiezen om in een hostel te slapen.

5. Camping

Wanneer je vroeger al vaak met je ouder bent gaan kamperen, bedenk je je misschien niet zo snel dat dit ook een goede optie is voor je introweek? Dit is niet alleen low-budget maar ontkom je ook even de drukte van de stad waardoor je in alle rust je kater kan uitslapen.

6. Familie of kennissen

Wanneer je echt geld wil besparen, kan je er ook nog voor kiezen om mensen van familie of vrienden te contacten of zij nog een slaapplek hebben.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.