Skip to main content

5 x leuke zomerse activiteiten in Nijmegen

Het is zomer, de tijd voor leuke festivalletjes en lekker met vrienden op het terras zitten. Helaas houdt het coronavirus het land in zijn greep. Hierdoor zijn veel evenementen geannuleerd en veel activiteiten kunnen niet meer gedaan worden. Dit betekent gelukkig niet dat er niets meer te doen is! Met een beetje creativiteit is die anderhalve meter geen probleem. In deze blog geef ik jullie tips over wat je in Nijmegen op anderhalve meter afstand kunt doen.

Sup en surf Nijmegen

Suppen is een wereldwijd snel groeiende watersport, maar velen hebben er nog nooit van gehoord. Suppen is eigenlijk een afkorting voor Stand up paddeling, oftewel staand op een plank peddelen. Dit is een perfecte activiteit om te doen met een groep vrienden op anderhalve meter afstand! Sup en surf Nijmegen biedt lessen aan in deze watersport. Het aanbod is divers en er is voor ieder wat wils. Voor beginners is er een introductieles waarbij je de beginsels van het suppen leert. Bovendien biedt de organisatie verschillende sup-tours aan en je kunt zelfs Yoga-subles krijgen. Lijkt dat subben jou niets? Sup en surf Nijmegen biedt ook windsurflessen aan. Voor meer informatie over de lessen kun je kijken op hun site. 

Terrasje pakken

Ondanks corona is het toch mogelijk om een terrasje te pakken, maar uiteraard op anderhalve meter afstand. Dankzij de versoepelingen kunnen we weer genieten met vrienden van een drankje in de zon. In Nijmegen zijn er veel verschillende terrassen te vinden. Zo heb je een aantal leuke restaurants en cafés aan het water. Een aanrader is om aan de Waalkade te gaan zitten. Zo kun je na een bezoek aan het waalstrand hier lekker een terrasje pakken. In de stad zijn ook genoeg leuke plekjes om te zitten. Daarnaast is de zomer natuurlijk de perfecte gelegenheid om te genieten van een ijsje op het terras.

Picknicken in het park

Nijmegen staat bekend als een gezellige stad, maar er zijn ook veel mooie plekjes in de natuur te vinden. Met het warme weer deze zomer is het natuurlijk lekker om hier buiten te lunchen. Gezellig met vrienden picknicken in een van de parkjes is bovendien ideaal om ook aan die anderhalve meter afstand te denken. De bekendste parken in Nijmegen zijn het Kronenburgerpark, het Valkhofpark, het Goffertpark en park Brakkestein. Naast het Valkhofpark kun je het Hunnerpark vinden. In deze twee parken worden vaak festivals gehouden.  Hier kun je gerust een kleedje neerleggen en genieten van een wijntje met wat hapjes.

Buiten sporten

Voor degene die liever iets actiever zijn, kunnen in plaats van picknicken ook gaan sporten in de natuur. Zo kun je bijvoorbeeld hardlopen of skeeleren langs een van de mooie routes in Nijmegen. Wandelen kan natuurlijk ook! Daarnaast kun je een work-out buiten doen. Voor extra motivatie om te sporten kun je samen sporten, maar uiteraard met 1,5 meter afstand. Je houdt het dan niet alleen langer vol, maar het is ook nog eens veel gezelliger! 

TIP: Sporten is extra leuk met muziek op, maar wist je dat je tijdens het sporten ook naar podcasts kan luisteren? 

Bowlen

Helaas is het niet altijd mooi weer in de zomer. Ook voor deze minder mooie dagen is er genoeg te doen op anderhalve meter in Nijmegen. Sinds 1 juli kunnen we weer bowlen bij Olround Nijmegen. Dit Bowlcentrum vlakbij de universiteit heeft een speciale studentenavond op donderdag. Bovendien kun je er zelfs discobowlen! Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de websitesite van het Bowlcentrum. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.