Skip to main content

5 voordelen van glasvezel in je studentenhuis

Heb je weleens uren moeten wachten voordat een download binnen was? Viel je internetverbinding weg op een moment dat het helemaal niet uitkwam? Dat is een heel herkenbaar probleem, waar nu gelukkig een perfecte oplossing voor is: internet via glasvezel. Lees hieronder de 5 voordelen van glasvezel.

1. Altijd een zeer stabiele privéverbinding

Een glasvezelverbinding loopt altijd direct naar jouw voordeur, zonder onderbrekingen in de wijk. Je hebt dus je eigen privéverbinding en hoeft het internetsignaal niet met andere mensen in de buurt te delen, enkel je huisgenoten. Het grote voordeel hiervan is dat je een uiterst betrouwbare verbinding hebt en Skypen zonder haperingen gaat, of een video op YouTube moet bufferen.

2. Extreem hoge snelheid mogelijk

Met glasvezel haal je de hoogst mogelijke internetsnelheid. Zo kun je probleemloos een film downloaden terwijl je een Netflix-serie in Full HD-kwaliteit op je televisie kijkt. Iemand anders in huis luistert naar videoclips tijdens het gamen. In de tussentijd is je laptop bezig met het versturen van vakantiefoto’s naar vrienden en familie. Met glasvezel weet je zeker dat snelheid nooit meer een probleem zal zijn!

3. Downloaden en uploaden even snel

Een ander groot voordeel van glasvezel, is dat je download- en uploadsnelheid even hoog zijn. Dat betekent dat je een bestand zoals een video net zo snel kunt ontvangen als versturen. Vooral gamers en mensen die veel data versturen zullen nooit meer anders willen.

4. Veel keuzevrijheid

Bij veel providers heb je met glasvezel alle vrijheid. Je kiest simpelweg zelf het glasvezelabonnement dat bij de wensen en budget van jouw studentenhuis past. Een combinatie van verschillende extra’s waarmee je live voetbal kijkt, onbeperkt naar muziek luistert of spreekt vooral tv-kijken via internet je aan?
In Nederland is glasvezel al beschikbaar voor miljoenen mensen en dat aantal groeit snel. Omdat glasvezel zoveel voordelen biedt, wordt hard gewerkt aan de landelijke uitrol ervan. Benieuwd of glasvezel ook bij jou beschikbaar is? Doe de KPN postcodecheck!

5. Constante hoge kwaliteit televisiebeelden

Met glasvezel geniet je van de hoogste kwaliteit tv-beelden op meerdere apparaten tegelijk en kun je van veel extra’s gebruikmaken. Mis geen enkel detail meer tijdens het kijken naar je favoriete sport op FOX Sports, of tijdens die ene mooie film via filmkanaal Film 1. Glasvezel maakt tv-kijken via internet op de hoogste en constante kwaliteit een verademing.

Ben jij tevreden over de internetverbinding van je studentenhuis?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.