Skip to main content

4 x leuke items scoren voor je kamer in Nijmegen

Yes! Eindelijk is het gelukt! Na lang zoeken en veel hospiteeravonden heb je dan eindelijk een kamer gevonden. Heel fijn, maar nu begint de zoektocht pas echt. Je kunt natuurlijk niet in een lege kamer gaan zitten. Een optie is om de Ikea leeg te plunderen, maar je kan ook leuke meubels en accessoires in Nijmegen vinden. In deze blog geef ik tips over waar je de leukste interieurspullen in Nijmegen kan vinden. 

Kringlopen Nijmegen

De ideale plek voor goedkope en originele meubels is natuurlijk de kringloop! Je kunt hier niet alleen terecht voor meubels, maar er zijn ook genoeg accessoires te vinden. Als je een beetje creatief aangelegd bent, kun je de meubels of accessoires ook nog op pimpen. Zo kun je bijvoorbeeld een bruin kastje wit verven zodat het er weer als nieuw uitziet.
In Nijmegen zijn veel kringlopen waar jij leuke items voor je kamer kan scoren. Zo kun je naar kringloopwinkel Het Goed gaan. Een andere aanrader is kringloopwinkel MARO. In beide kringlopen vind je een ruim aanbod aan interieurspullen. 

Weggeefhoeken op facebook in Nijmegen

Een goedkoper alternatief zijn weggeefhoeken op Facebook. Elke stad heeft wel een eigen weggeefhoek, dus Nijmegen ook. Op weggeefhoeken worden vaak meubels en accessoires weggegeven die de eigenaren niet meer gebruiken. Deze zijn vaak nog in prima staat. Het enige wat je hoeft te doen is lid te worden van zo’n pagina en je ziet vanzelf dat er van alles wordt opgezet. Het aanbod is enorm. Zo kun je er bureaus, bedden, leuke fotolijstjes vinden, maar bijvoorbeeld ook waterkokers en pannen. Als je iets leuks ziet hoef je alleen maar te reageren en af te spreken met de eigenaar waar en wanneer je het komt ophalen. De meeste weggeefhoeken zijn helemaal gratis, maar soms kan er ook een kleine vergoeding worden gevraagd in de vorm van bijvoorbeeld een chocoladereep. Voor deze meubels geldt ook dat je hiermee creatief aan de slag kunt gaan om er je eigen draai aan te geven.

Heydenrijck

Voor leuke en originele meubels of accessoires in Nijmegen, kun je naar de Lange Hezelstraat gaan. Hier vind je de leukste en meest excentrieke woonaccessoires voor in je kamer. Bij een bezoekje aan deze straat moet je zeker naar Heydenrijck wonen gaan. Deze sfeervolle woonwinkel is populair onder de vintage liefhebbers. Je vindt er allerlei meubels en andere items voor in je kamer. Misschien is dit niet de meest goedkope optie, maar een kijkje nemen kan nooit kwaad. Daarnaast staat het personeel graag voor je klaar om persoonlijk advies te geven.

Homestock

Niet alle leuke woonwinkels zijn te vinden in de Lange Hezelstraat. Homestock is gevestigd in de Marikenstraat. Homestock biedt verschillende stijlen aan, dus er is voor ieder wat wils. Zo zijn er design merken te vinden, maar ook vintage artikelen. Dit maakt deze woonwinkel niet alleen geschikt voor studenten met een groot budget, maar ook voor als je wat krapper zit.

Ben je er al helemaal klaar voor om een kamer in te richten, maar heb je nog steeds geen? We geven je graag tips in onze blog over het vinden van een kamer in Nijmegen! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.