Skip to main content

3 tips om in 1 keer je propedeuse te halen

Festivals, feestjes en zonnige vakantiebestemmingen… Voor nu kunnen we nog even genieten van de heerlijke zomermaanden. Maar voor je het weet, begint het studeren weer! Ga jij na de zomer aan een studie beginnen? Blijf dan vooral verder lezen, want wij geven je in deze blog een aantal tips om je propedeuse in één keer te halen!

Er zijn veel verschillen tussen havo en hbo, vwo en universiteit en vwo en hbo. Het is allereerst belangrijk dat je leert omgaan met de snelheid en de druk van het hbo of wo. De ene student zal het sneller oppakken dan de andere. Maar laat je daardoor niet afschrikken of neerhalen! Jij gaat dit gewoon halen!

#1 Plannen & checklijsten

Wat ik je uit ervaring kan meegeven, is dat het belangrijk is je zaken wat betreft school en privé overzichtelijk te maken. Hierdoor kan je je tijd optimaal besteden en je focussen op de dingen die je moeilijk vindt. Er zijn handige applicaties die je kunnen helpen om checklijsten te maken, deze kan je installeren op je computer en koppelen aan je telefoon.

#2 Focus

Tijdens de eerste weken van je opleiding is het natuurlijk fijn om in de vakantie vibe te blijven hangen (we geven je geen ongelijk). Alleen zijn de vakken in de eerste periode ook erg belangrijk en om niet achter te lopen is het zaak dat je meteen je focus pakt. Het studentenleven is leuk, maar helaas moet er zo nu en dan ook gewerkt worden. Door hoofdzaken van bijzaken te scheiden, kan je je focussen op de vakken/onderdelen die je misschien wat moeilijker vindt. Door dit voor jezelf overzichtelijk te maken kan je je tijd efficiënt besteden aan je studie én blijft er genoeg tijd over voor leuke dingen als uitgaan en je studentenvereniging!

#3 Vraag hulp

Of het nu aan het begin van je studie is of je nog bezig bent met het afronden van je laatste periode… Als je tegen dingen aanloopt, dan is het belangrijk dat je op tijd om hulp vraagt! Dit kan bij de desbetreffende docent, maar misschien ook in je omgeving bij studiegenoten, huisgenoten of familie.

Last but not least

Daarnaast is het belangrijk dat je voor jezelf doelen opstelt die SMART zijn. Door dit te doen heb je een goed beeld van waar je naartoe werkt. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen en onze studietips haal jij binnen de kortste keren je propedeuse! You can do it!

Tip: wil je dit soort handige studietips in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.