Skip to main content
Claire
Claire

Ik ben Claire, 26 jaar oud en vierdejaars student Voeding en Diëtetiek. Ik studeer en woon in Amsterdam. Mijn interesses zijn fitness, hardlopen en psychologie. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren en studenten te helpen om het meeste uit hun studietijd te halen!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Claire

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Claire


 • Aanmelden bij studentenvereniging: doen of niet doen?
  Studentenverenigingen staan helaas vaak slecht in het nieuws, terwijl het veel goede en leuke dingen kan brengen. In deze blog lees je de voor- en nadelen!


 • Hoe jij jouw studentenstad leert kennen
  Tussenuren en korte collegedagen zijn perfect om je studentenstad te leren kennen. In deze blog lees je hoe je dit kunt doen.


 • Gezonde en lekkere lunch recepten voor tijdens de collegedagen
  Hoe kan jij het jaar beter beginnen dan met een gezonde lunch? In deze blog inspireer ik jou met gezonde lunch recepten. Eetsmakelijk!


 • Welke studie past bij jou?
  De keuze voor een studie kan erg lastig zijn. De een weet het meteen, terwijl de ander lang twijfelt. Lees hier wat kan helpen om een studie te kiezen!


 • Wat heb jij nodig voor een (bij)baan in de bouw?
  Een (bij)baan in de bouw heeft vele voordelen. Zo werk je tegelijkertijd aan je fysieke conditie en ben je veel buiten, wat gezond is. Er is ook veel aanbod in deze sector. In deze blog lees je wat je nodig hebt voor deze baan.


 • Een studentenkamer zoeken in jouw nieuwe studentenstad doe je zo!
  Heb jij besloten op jezelf te gaan tijdens het studeren? Hoe vind jij een woning? Dat lees je in deze blog.


 • Eindexamens: hoe jij de perfecte leerplanning maakt
  Heb jij moeite met plannen? Dan ben jij niet de enige! In blog lees jij alles wat jij moet weten om een goede planning te maken.


 • Voordelen van lid zijn bij een studievereniging

  Een studievereniging is een vereniging voor studenten die dezelfde studie of afstudeerrichtingen volgen. In dit artikel worden een aantal van de voordelen van lid zijn bij een studievereniging uitgelegd. • Zo maakt jouw kind de juiste studiekeuze

  Het kiezen van een studie kan voor jouw kind voelen als een beslissend moment in het leven. In dit artikel lees je hoe jouw kind de juiste studiekeuze maakt. • Hoe werkt het inschrijven bij een studie?

  Voor het inschrijven bij een studie zijn er verschillende stappen die ondernomen moeten worden. Pas na het afronden van de stappen is de inschrijving officieel. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het inschrijven voor een studie werkt. • Studiefinanciering en studentenreisproduct aanvragen

  Na het inschrijven bij een studie is het belangrijk om op tijd studiefinanciering aan te vragen. In dit artikel wordt uitleg gegeven over studiefinanciering en hoe het kan worden aangevraagd. • Studie betalen met behulp van DUO

  De kosten voor studeren kunnen erg oplopen. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken hoe jouw kind de studie gaat financieren. • Hoe voorkom jij een een coronadipje?

  Het is niet gek dat je je in deze tijd af en toe somber voelt. Maar hoe kom je uit zo'n coronadipje? In deze blog lees je hoe je een dipje kunt voorkomen en hoe je eruit komt! • Corona vaccin: dit moet jij weten als student!

  De afgelopen weken werd er elke dag op het nieuws over het corona vaccin gepraat. Inmiddels is Nederland als laatste land van de EU begonnen met het vaccineren tegen covid-19. In deze blog heb ik belangrijke informatie over het vaccin op een rijtje gezet. • Lekkere recepten voor de koude winterdagen

  De dagen worden korter en het wordt weer kouder. Zelf krijg ik dan altijd trek in warme gerechten. Ik heb een aantal recepten uitgezocht die je weer opwarmen. • Simpele gerechten voor het kerstdiner

  De een is dol op kerst en de andere kijkt op tegen de kerststress. Over een ding kunnen we het eens zijn; met kerst wordt er gegeten. Wil jij dit jaar iets speciaals serveren zonder ingewikkelde recepten? Lees dan snel verder. • Doen: jouw ideale balkon inrichten!

  Heb jij het geluk dat jij in het studentenhuis een balkon hebt? Maak hier dan gebruik van! Laat het geen opslag zijn voor bijvoorbeeld bier. Door jullie balkon goed in te delen, kan dit een fijne plek worden om te relaxen. • Hoe maak ik gezond en gevarieerd avondeten?

  Iedereen heeft er wel eens geen inspiratie voor het avondeten. Voordat je het weet eet je drie dagen achter elkaar hetzelfde. In deze blog lees jij waar een gezonde maaltijd uit bestaat. Ook geef ik jou tips van websites met gezonde (én lekkere) recepten. • Hoe blijf jij gezond tijdens de coronacrisis?

  De coronacrisis kan ervoor zorgen dat je makkelijker toegeeft aan ongezonde gewoontes. Je bent meer thuis en hebt daardoor minder afleiding. In deze blog heb ik een aantal tips op een rijtje gezet zodat je optimaal aan je gezondheid kunt werken. • Netflix of studeren?

  De dagen lijken hetzelfde in deze semi quarantaine. Dit kan ervoor zorgen dat je minder gemotiveerd bent om te studeren. In deze blog heb ik tips onder elkaar gezet om ervoor te zorgen dat jij een goede studieplanning kan maken, (en hopelijk) geen studievertraging oploopt.