Skip to main content

Zo creëer jij een ideale slaapplek

We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is. Jouw nachtrust heeft namelijk veel invloed op hoe jij een tentamen maakt, een sollicitatiegesprek voert of bij familie aan tafel zit. Misschien heb je al een heerlijk bed, maar met deze tips kun je nóg meer uit jouw slaapplek halen. Maar pas op: opstaan wordt moeilijk ;-).

Bed

Laten we beginnen met de basis van een lekker slaapplekje: het bed. Een bed is misschien wel de grootste investering in jouw studentenkamer. Mag ook wel, want hier zal je veel tijd in doorbrengen. Maar je kunt veel meer halen uit jouw bed dan je denkt! Heb je al eens gedacht aan opbergboxen voor onder je bed. Er zijn veel handige boxen met wieltjes aan de onderkant. Deze kun je gemakkelijk onder je bed schuiven. Zo kun je veel spullen opbergen in een ruimte die je anders toch niet gebruikt. Je kunt er ook heel makkelijk voor zorgen dat je bed nóg iets lekkerder ligt. Weleens gehoord van topdekmatrassen? Een topdekmatras is een dun matrasje die je op je eigen matras legt. Dit zorgt voor net iets meer comfort en dat je bed zachter aanvoelt. Zo’n matrasje hoeft helemaal niet duur te zijn en je hebt er veel plezier van. Zeker een aanrader!

Afzonderen

Of je een grote of kleine kamer hebt maakt niet uit, het is een goed idee om je bed iets af te zonderen van de rest van je kamer. Dit geeft veel meer rust als je in bed ligt. Je kunt dit heel gemakkelijk doen door bijvoorbeeld een gordijn op te hangen die jouw bed scheidt van de rest van jouw kamer. Je kunt ook kiezen voor een kamerscherm. Deze kun je zelf maken of gewoon kopen in een woonwinkel. Een kast is ook een goede optie om jouw slaapruimte te scheiden van de rest van jouw kamer. Bijvoorbeeld zo’n vakkenkast. Als je deze naast je bed plaatst, kun je ‘m ook gebruiken als nachtkastje. Win-win!

Knus

Het is leuk om van jouw slaapruimte een knus plekje te maken. Je kunt dit doen door schattige lampjes op te hangen, leuke foto’s of mooie lijsten. Of wat denk je van een plankje boven je bed met daarop een leuk lampje en plantje? Kaarsjes erbij en klaar is Kees. Dit maakt jouw slaapplekje net iets specialer. Als straks de koude winteravonden weer komen ben jij er niet meer weg te slaan, wedden?

Nog op zoek naar een studentenkamer? Zo vind je een kamer in Nijmegen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.