Skip to main content

Wat heb jij nodig voor een (bij)baan in de bouw?

Een (bij)baan in de bouw heeft vele voordelen. Zo werk je tegelijkertijd aan je fysieke conditie en ben je veel buiten, wat gezond is. Er is ook veel aanbod in deze sector. In deze blog lees je wat je nodig hebt voor deze baan.

Werkkleding

Wat voor kleding je nodig hebt verschilt per soort baan. Vaak zijn werklaarzen nodig. Stevige veiligheidslaarzen zorgen ervoor dat je niets of weinig voelt als er iets valt op je voet. Er is keuze tussen werklaarzen met een veiligheidsneus en/of veiligheidszool. Als je vaak buiten werkt is het slim om te kiezen voor waterafstotende laarzen. Daarnaast kan een helm ook nodig zijn. Het is slim om kleding in lagen te dragen, zodat je eventueel kleding kan uit of aandoen. Neem ook altijd een extra kledingsetje mee voor het geval er iets met je kleding gebeurd. Dan kan je makkelijk van outfit wisselen. Zorg er ook voor dat je zichtbare kleding draagt. Hierdoor voorkom je ongelukken. 
 

Goede lunch 

Met een salade tijdens je werk ga je de dag niet doorkomen. Dit levert te weinig energie. Als je wel salade wilt eten kan je een goed gevulde salade maken met granen, zoals volkoren bulgur, couscous, pasta of aardappels. Brood kan ook worden gegeten met een salade. Zorg ervoor dat je maaltijd altijd een eiwitbron bevat. Dit kunnen vis, vlees, ei, kaas, noten of peulvruchten zijn. Als je gevoelige darmen hebt kan je beter niet voor de peulvruchten kiezen. Deze kosten veel energie om te verteren. Tijdens het werk gaat alle energie naar het fysieke werk in plaats van je spijsvertering. Een goede lunch is bijvoorbeeld een aantal volkoren boterhammen met een glas halfvolle melk of karnemelk. Neem ook wat tussendoortjes mee, zoals volkoren ontbijtkoek en fruit.
 

Goede nachtrust

Het is belangrijk om goed te slapen. Tijdens je slaap herstel je fysiek en mentaal. Bij veel banen in de bouw moet je namelijk vroeg opstaan. Leer daarom een gestructureerd slaappatroon aan. Gemiddeld heeft een mens tussen de 6 en 8 uur slaap nodig. Onderzoek voor jezelf hoeveel uur voor je voldoende is. Het beste is om in het weekend ongeveer hetzelfde aan te houden, anders kom je niet in een ritme, Je kunt bijvoorbeeld maximaal 1 (voorkeur) tot 2 uurtjes later wakker worden in het weekend. 

Wil jij ook graag een extra zakcentje verdienen? We vertellen je graag graag meer over werken in Nijmegen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.