Skip to main content

Verhuizen naar een huurhuis? Denk hier dan aan!

Je hebt een huisje gevonden, hoe gaaf is dat! Een nieuwe, superleuke periode in je leven gaat nu echt beginnen. Ben je er al helemaal klaar voor? Weg bij je ouders en nu alleen of met vrienden een stekkie gehuurd. Bij het huren van een studentenkamer, appartement of studio is het belangrijk om aan een aantal dingen te denken. Ik zet het voor je op een rijtje, zodat je straks alles snel kunt regelen en meteen kunt genieten van jouw nieuwe paleisje. Lees je mee?

Gas, water en licht regelen

Bij je ouders werd het voor je geregeld, maar nu moet je het zelf doen. Om in jouw huisje te kunnen leven heb je gas, water en licht nodig. Dit is overigens ook verplicht om af te sluiten. Water regel je bij het waterbedrijf in jouw regio. Gas en licht sluit je af bij een energieleverancier. Verdiep je goed in hoeveel jij denkt te verbruiken. Je kunt beter iets hoger inzetten, want wat je niet gebruikt krijg je aan het einde van het jaar terug. Handig sparen ook! Check ook of de cv-ketel oké is. Zo niet, dan schaf je een intergas vr ketel aan. Deze is energiezuinig en geschikt voor een klein huisje. 

Tip: stookkosten zijn duur, dus koop tochtstoppers die je voor de kieren bij de ramen legt. Je kan ook speciale folie kopen die je op de ruiten kunt plakken. Dit extra laagje zorgt ervoor dat kou minder snel naar binnentrekt en de warmte niet zo gauw zal verdwijnen.

Verzekeringen

Er zijn een aantal verzekeringen die je nodig hebt als student. Het is niet verplicht, maar bij een huurhuis zeker wel een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering. Als er ingebroken wordt of brand ontstaat in jouw huis, zijn jouw spullen met een inboedelverzekering verzekerd. Kost je maar een tientje per maand, maar scheelt je een hoop geld als er iets is gebeurd! 

Inschrijven en adres wijzigen

Als je bent verhuisd is het nodig om je in te schrijven bij de gemeente. Ook als je al in die gemeente woonde, moet je hier je nieuwe adres opgeven. Het adres dat je doorgeeft aan de gemeente, wordt doorgevoerd naar alles wat je met je DigiD doet. Superhandig! Maar vergeet ook niet om je nieuwe adres door te geven aan school, werk en alle webshops waar je regelmatig besteld.

Tv en internet

Het verschilt heel erg per persoon of je dit belangrijk vindt. Ik heb zelf bijvoorbeeld genoeg aan internet in huis, maar misschien kijk jij wel heel graag tv. Neem hier even de tijd voor en zoek goed uit bij welke provider je voordeling een abonnement kunt afsluiten.

Hopelijk heb je hier iets aan gehad en ben je helemaal klaar voor de nieuwe stap in je leven. Enjoy!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.