Skip to main content

Gezonde voornemens voor 2021 waarmaken in Nijmegen

Vaarwel 2020, hallo 2021! Nu de feestdagen erop zitten en we met een drankje het nieuwe jaar hebben ingeluid, is de tijd aangebroken om ons daadwerkelijk te buigen over die gezonde voornemens die we in alle goede hoop hebben gemaakt. Maar hoe?

Gezond eten

Ben jij van plan om gezonder te gaan eten in 2021? Dan heb ik hier een paar goede plekjes in Nijmegen voor je, die gezond eten een stukje makkelijker en vooral lekkerder maken. Voor een goede salade kun je terecht bij MUNT saladebar. Hier vind je diverse bowls en kun je ook je eigen toppings kiezen. Heel handig, want zo hoef je niet zelf alle ingrediënten in huis te halen, maar kun je wel eenvoudig van een gezonde maaltijd genieten. Als je houdt van een lekker broodje shoarma of döner, zou je misschien eens kunnen overwegen om de gezondere versie hiervan te proberen, namelijk een broodje falafel. Onder andere bij Maoz aan de Grote Markt kun je zo’n veganistisch broodje, goed gevuld met allerlei groenten, scoren. Uiteraard kun ook jezelf aanleren om gezond en gevarieerd te koken. Hiervoor kun je online wat onderzoek doen naar gezonde recepten, of ouderwets een kookboek aanschaffen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap: gezonder eten én wat geld besparen.

Sporten

Wellicht heb je als goede voornemen om meer te gaan bewegen. Dan kun je natuurlijk proberen om eindelijk eens dat sportabonnement te gebruiken, maar we weten allemaal dat we dat vaker hebben geprobeerd. Als je (net als ik) iets meer motivatie nodig hebt om van de bank af te komen, is het een aanrader om een sportmaatje te zoeken. Samen een rondje hardlopen, oefeningen doen of een online groepsles volgen. Door op vaste tijden af te spreken, komt het vanzelf in je ritme en wordt de stap steeds minder groot. Ook juist de onverwachte activiteiten zijn fijn. Trommel je huisgenoot eens op om een rondje te wandelen, hardlopen of fietsen. Nijmegen kent genoeg plaatsen waar je prima een rondje kunt lopen of fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld een rondje van ongeveer 5 km lopen door de Waal over te steken via de Snelbinder en terug via De Oversteek, of andersom. Daarnaast kan je ook in Goffertpark mooie rondjes rennen.

Mentale gezondheid

Naast een gezonder fysiek leven in 2021, is het belangrijk om ook je mentale gezondheid goed in de gaten te houden, zeker na zo’n bewogen jaar als 2020. Het is belangrijk om contact te houden met de mensen om je heen. Dus bel je oma eens op, nodig je moeder uit voor een lunch en ga een stuk wandelen met je beste vriend(in). Maar vergeet ook vooral niet om regelmatig een momentje voor jezelf te pakken. Je hebt het waarschijnlijk druk genoeg met de studie, dus dat kan je wel gebruiken. Als je even ergens rustig wil uitwaaien, da dan naar de Waalkade. Scheepjes kijken doet wonderen! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.