Skip to main content

DOEN: een gezonde student word je zo!

Patatje hier, pizza daar, de Thuisbezorgd.nl app staat op je homescherm en sporten? Wie heeft daar tijd voor? Het studentenleven kan een flinke aanslag op jouw lijf zijn. Waar je eerst dagelijks de gezonde prak van jouw ouders at, is het nu al heel wat als je überhaupt avondeten eet. Zou jij graag gezonder willen leven, maar heb je geen zin of tijd om jouw leven helemaal om te gooien? We got you!

Vitaminen

Als je vitaminen niet binnenkrijgt via genoeg groenten en fruit, dan is het belangrijk om vitaminen in te nemen. Je kunt een multivitamine nemen, maar dat is gebaseerd op een gemiddelde man of vrouw, niet per se op een student. Je zou naar jouw huisarts kunnen gaan en vragen of hij een bloedonderzoek wilt doen. Zo weet jij precies welke vitaminen jij nodig hebt. Ben je niet zo'n fan van naalden en zie jij dat bloedonderzoek niet zitten? Dan zijn er een paar basis vitaminen die je kunt nemen. Denk aan vitamine C, D en B12. 

Eet jij vegetarisch of veganistisch? Dan is het heel belangrijk om ook ijzer en plantaardige omega 3 te slikken! Omega 3 is onmisbaar voor je hersenen, ogen én jouw hart. Je kent omega 3 misschien ook nog wel als visolie, maar wist je dat vissen omega 3 uit algen halen? Algen zijn plantaardig, dus met de plantaardige omega 3 haal je het direct uit de bron én dus lekker duurzaam! 

Extra groenten eten

Wil je graag extra groenten eten, zonder dat je dat echt merkt? Snelle manieren om meer groenten en dus vitaminen binnen te krijgen is door bijvoorbeeld rijst te vervangen voor broccoli- of bloemkoolrijst. Dit kun je zelf maken door het door de blender te gooien, maar je kan het ook gewoon vinden in de supermarkt. Beleg je boterhammetje tussen de middag met wat blaadjes sla, komkommer, tomaat en een halve avocado. Op deze manier kan jij tijdens de lunch al 100 tot 200 gram groenten binnenkrijgen! 

Zorg ook dat je altijd extra groente in huis hebt voor als je trek hebt. Zet een schaaltje cherrytomaatjes naast je laptop als je aan het studeren bent, of snijd een puntpaprika in grove stukken en eet het met een beetje smeerkaas. Lekkere snack, goede vitaminen én vezels. 

Gezondere varianten

Flinke burgers, een kapsalon en pizza's: ze zijn verrukkelijk! Maar je kan deze gerechten ook maken als gezondere variant! Ga voor een groenteburger, of maak een yoghurtsausje in plaats van een flinke dot mayonaise. Je kan tegenwoordig ook gezondere pizzabodems kopen die voor een groot percentage bestaan uit bloemkool, bieten of spinazie! Dan heb je die groenten maar vast binnen! We geven je graag wat tips om gezonder en gevarieerder te eten!

In het begin zal het misschien voelen alsof je er veel meer tijd aan kwijt bent om gezonder te eten, maar zolang je jouw leefstijl met kleine stapjes aanpast, merk je er niets van! Het slikken van de juiste vitaminen is al een heel goed begin. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Nijmegen Studentenstad

Nijmegen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Nijmegense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Nijmegen.

Studeren in Nijmegen

Ga jij studeren in Nijmegen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Nijmegen

Ga je in Nijmegen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Nijmegen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Nijmegen

Er zijn heel veel redenen om in Nijmegen te studeren en wonen tijdens je studententijd. Nijmegen is een gezellige stad waar altijd wel iets te doen is.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Nijmegen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Nijmegen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Nijmegen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Nijmegen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.